Gebruik van FrogTape®


Volg de instructies voor het beste resultaat.


Scroll naar beneden en lees alles over:


  • Bewaren
  • Afplak voorwaarden
  • Ondergrond controle
  • Aanbrengen FrogTape®
  • Verwijderen

Bewaren


FrogTape® dient droog en beschermd tegen vorst en zonlicht te worden bewaard. FrogTape® altijd in de originele verpakking bewaren ter bescherming tegen vocht en randbeschadigingen. 


Hoge temperaturen moeten bij de opslag worden vermeden, omdat deze het verouderingsproces van FrogTape® versnellen.

Afplak voorwaarden


Om een goede hechting te bereiken moet de ondergrond droog, stof- en vetvrij zijn. 


Tapes dienen bij voorkeur gebruikt te worden bij temperaturen tussen +5°C tot +40°C. Over het algemeen geldt dat bij hogere temperaturen de viscositeit stijgt en de kleefkracht afneemt. Bij lagere temperaturen daalt de viscositeit en neemt de kleefkracht toe. Dit geldt echter alleen bij een gemiddelde temperatuur van ca. 18°C tot 25°C. 


Te koude of te warme rollen tape moeten daarom eerst aan een normale omgevingstemperatuur (idealiter tussen ca. +15°C tot +30°C) worden aangepast, voor ze gebruikt kunnen worden. Bij het verwijderen van de tape mag de omgevingstemperatuur niet te laag zijn (het beste is ≥5°C), omdat de tape anders wellicht moeilijk loslaat en er lijmresten kunnen blijven zitten op de ondergrond.

Ondergrond controle


Ondergrond op geschiktheid controleren – De hechtingstest 


Bij een hechtingstest wordt FrogTape® op de af te plakken ondergrond aangebracht (FrogTape® van ca. 10 cm lengte vast aandrukken) en schokkerig afgescheurd. Wanneer er geen schade op de ondergrond is ontstaan kan FrogTape® ingezet worden. 


Bij lastig te beoordelende ondergrond, bijvoorbeeld bij verwering, behang, spateltechnieken, etc. moet een test over een langere periode (minstens 24 uur) uitgevoerd worden voordat de definitieve hechting gedaan kan worden, om de speciale hechtingseigenschappen (toenemende krachtverhoging van de kleefstof) zeker te kunnen inschatten. 


Wanneer bij deze langere test schade aan de ondergrond optreedt, moet u FrogTape® niet gebruiken.

Verwijderen


De tape direct na het verven verwijderen. Niet de verf eerst laten drogen, anders kunnen er verfbruggen tussen FrogTape® en de ondergrond ontstaan, welke bij het verwijderen van FrogTape® breken en een onzuivere verfrand achterlaten. Wanneer latexverf droogt wordt het rubberachtig en heeft het de neiging zich uit te rekken. Ook hier kan het leiden tot afscheuren en onscherpe verfranden. 


Trek de tape langzaam en gelijkmatig in een vlakke hoek (~45˚) af. 


Wanneer de nieuwe verf dreigt te scheuren, snijdt u de randen voorzichtig met een scherpe mes in.